Over Encomo ICT Services BV:

Encomo, ondertussen Encomo ICT Services BV,  is in 2017 begonnen als een activiteit in bijberoep opgestart door mezelf, Dario Giacomelli.

Ondertussen is het bedrijf uitgegroeid tot een volwaardige vennootschap.

Encomo ICT Services BV legt de focus vooral op ICT consultancy in grote bedrijven maar gebruikt deze expertise ook om betaalbare ondersteuning te bieden aan particuliere klanten.

Naast hulp bij  het oplossen van computer of netwerkproblemen kan je bij Encomo ICT Services ook terecht voor smartphone & tablet herstel.

 

Over mezelf:

Mijn naam is Dario Giacomelli, ik ben 31 jaar, geboren en opgegroeid in Sint-Truiden en woon tegenwoordig in Bolder (Riemst).

In 2005 ben ik afgestudeerd in de richting Elektrische Installatietechnieken, waardoor ik de nodige bekwaamheid heb voor het aanleggen van elektrische installaties.
Na het behalen van mijn diploma ben ik aan de slag gegaan als montagetechnieker bij één van de grote telecombedrijven in België, nadien doorgegroeid als installatie-technieker.

Achteraf heb ik samen met een paar vrienden het bestuur van een VZW (computerclub) overgenomen, waar we ons vooral bezig hielden met het opzetten en onderhouden van onze website en servers, het netwerk stabiel lieten draaien, en onze eigen computers bouwden en onderhielden.
Nadien hielden we ons bezig met het opzetten van LAN-parties, een groot evenement waar meerdere spelers hun eigen computer aansloten op ons netwerk en het in competitievorm tegen mekaar opnamen in allerhande computerspellen.

Omdat ICT mijn grote passie is, heb ik nadien gezocht naar een job in deze sector, en ben ik aan de slag kunnen gaan als eerste-lijnsmedewerker bij een grote belgische financïele instelling.

Een paar jaar later ben ik verder doorgegroeid naar de functie van 'systems engineer', waarin ik structurele en operationele IT problemen probeer op te lossen.

Onlangs heb ik mij verder toegelegd op netwerkbeheer, en heb ik een eerste Cisco certificaat behaald CCENT, waardoor ik in staat ben om het netwerk uit te denken en te bouwen voor woningen en kleine bedrijven.

In mijn vrije tijd hou ik mij vooral bezig met gamen en herstellen van computers, smartphone & tablet of gewoon opendraaien en herstellen van verschillende elektrotoestellen.

 

Mijn belangrijkste eigenschappen zijn dat ik analytisch kan denken, waardoor ik snel een probleem kan vaststellen en oplossen en ik kalm kan blijven onder druk.